Maker in DANSLOKAAL 12: Sarada Sarita

Gepost op: wo 18 sep 2024

Voor DANSLOKAAL 12 selecteerde Korzo choreograaf Sarada Sarita. Sarada laat in haar werk specifiek de menselijke ervaring in al zijn verschillende kleuren en emoties zien. In dit talentontwikkelingsproject werkt Sarita samen met Conny Janssen Danst-dansers Mattia TrematerraPedro Ricardo Henry and Gaia Salsi (stagiair). Wij stelden Sarita een paar vragen.

Wat betekent het voor jou om één ​​van de makers van DANSLOKAAL te zijn?
Sarita: Het is een geweldige ervaring om als choreograaf te werken in DANSLOKAAL. Het geeft me de kans om mijn onderzoek en creatieproces verder te verkennen en te verbeteren. Daar is de ruimte voor in een productie als DANSLOKAAL. Ik kan groeien als choreograaf door te werken met verschillende soorten getrainde dansers op professioneel niveau. Ik vind het altijd een eer om mijn proces en werk te delen. Ik ben erg dankbaar dat ik dit mag laten zien tijdens meerdere theatervoorstellingen in Nederland!

Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann

Hoe is het om met de dansers van Conny Janssen Danst te werken?
Sarita: Samenwerken met Pedro, Mattia en Gaia van Conny Janssen Danst is een groot plezier!
De connecties waren er direct en hun verschillende persoonlijkheden vullen elkaar perfect aan. Het is erg belangrijk voor mij om verbinding te maken en elkaar te vertrouwen in het proces. Ik kan niet meer vragen dan dat. Ik ben erg dankbaar voor deze prachtige groep sterke dansers en hun harde en eerlijke werk. Ik heb er vertrouwen in dat ze een authentieke expressie en connectie met zichzelf, elkaar en het publiek zullen bereiken.

Als choreograaf streef ik ernaar om elkaar te inspireren, te versterken en op elkaar te bouwen door de taal en symboliek van beweging en muziek. Sarada Sarita
Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann

Wat kunnen bezoekers verwachten van jouw werk in DANSLOKAAL?
Sarida:
Ik kies altijd een onderwerp waar ik diep in wil duiken en dat op een universeel niveau (micro/macro) kan verbinden, zodat ik met verschillende perspectieven kan spelen. Mijn uitgangspunt voor DANSLOKAAL is ‘edification’ of to ‘edify’: het moreel of intellectueel verbeteren of instrueren (van iemand). Afkomstig van “edifice” wat bouwen betekent, het tegenovergestelde van corruptie. Wat betekent het om elkaar op te bouwen? Waarom breken we elkaar af? En waarom is er corruptie? Als artiest streef ik ernaar om elkaar te inspireren, te versterken en op te bouwen door de taal en symboliek van beweging en muziek.

Lees meer over Sarita’s werk en haar bio

Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann
Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann
Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann
Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann

DANSLOKAAL 12 op de Nederlandse Dansdagen
vr 4 & za 5 okt
Kumulus, Maastricht
TICKETS

DANSLOKAAL 12 in HUIS Conny Janssen Danst
do 10 okt t/m zo 20 okt
HUIS Conny Janssen Danst, Rotterdam
TICKETS

DANSLOKAAL 12 on tour
wo 23 okt t/m di 3 dec
In verschillende theaters in Nederland!
TICKETS

DANSLOKAAL 12

Bas van der Kruk, Sarada Sarita & Charlie Skuy|Theater Tour

Lees meer

Meer nieuws

12 okt ’24: Workshop Charlie Skuy

Maker in DANSLOKAAL 12: Bas van der Kruk

Choreografiecursus HOME in Rotterdam