12 okt ’24: Workshop Charlie Skuy

HUIS Conny Janssen Danst, Rotterdam

za 12 okt 2024

Een workshop in DANSLOKAAL stijl: maker, oud-NDT danser en RIDCC deelnemer Charlie Skuy deelt zijn bewegingstaal tijdens een workshop voor professionele dansers, dansstudenten en semi-professionals op zaterdag 12 oktober in HUIS Conny Janssen Danst. Charlie is een van de makers in DANSLOKAAL 12, het talentontwikkelingsproject waarin jonge makers de kans krijgen om werk te maken met de dansers van Conny Janssen Danst.

PROGRAMMA ZATERDAG 12 OKTOBER:
14.30 – 15.00 uur: Inloop
15.00 – 18.00 uur: Workshop met Charlie Skuy
(optioneel) 20.15 uur: Aanvang voorstelling DANSLOKAAL12

LOCATIE:
HUIS Conny Janssen Danst (Dolf Henkesplein 3, Rotterdam)

PRIJS:
20,- (workshop) BESTEL >>
25,- (workshop + voorstelling)* BESTEL >>

*Combi-korting
Voor slechts 5,- extra volg je op 12 oktober de workshop én bezoek je ’s avonds de voorstelling DANSLOKAAL 12, met nieuw werk van Charlie Skuy, Sarada Sarita en Bas van der Kruk. Zolang de voorraad strekt.

Over de choreograaf

Charlie Skuy is een Canadese choreograaf en kunstenaar, gevestigd in Nederland. In 2018 trad hij in dienst bij Nederlands Dans Theater en creëerde, terwijl hij fulltime danste, talloze werken voor het choreografische platform van het gezelschap. Zijn werk heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Copenhagen International Choreography Competition. Voor zijn duet KEVIN, uitgevoerd samen met Emmitt Cawley, won hij de Conny Janssen Danst Partner Award tijdens de RIDCC 2023. Later werkte Skuy dit duet uit tot een groepswerk voor SWITCH ’24 (zie video hieronder).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlie Skuy (@charlieskuy)

Charlie regisseerde en produceerde ook talloze dansfilms en werd onlangs bekroond in CINEDANS ’23 (film/choreografie). Door Canada’s Nationale Balletschool werd hij in 2017 gevraagd werk te creëren voor het Assemble Internationale en in 2023 maakte hij een avondvullend werk voor drie oudere dansers op het Origen Festival (Zwitserland). Charlie’s passie voor filmmaken, danstheater, beeldende kunst en droomlogica (David Lynch) opent verschillende werelden en beelden waarin hij zijn relatie met angst, dissonantie en veroudering onderzoekt.

Meer Charlie Skuy op Instagram
© Pien Düthmann

Over de workshop

In deze workshop op zaterdag 12 oktober 2024 neemt Charlie je na een warming up mee in zijn rijke bewegingstaal. Zijn intuïtieve stijl kenmerkt zich door een explosie van bewegingen. Fris, humorvol, uiterst beweeglijk en vol onverwachte wendingen. Flarden bewegingsmateriaal uit zijn groepswerk KEVIN worden gecombineerd met frases uit zijn meest recente choreografie ‘MEISJE’, gemaakt in DANSLOKAAL 12 voor vijf dansers van Conny Janssen Danst. Samen werken jullie gedurende de workshop toe naar een minicompositie.

Meedoen? Bestel snel je ticket!

Combi ticket workshop + performance € 25,- Single ticket workshop € 20,-
Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann
Repetitie DANSLOKAAL 12 © Pien Düthmann
Conny Janssen en Charlie Skuy, RIDCC 2023 © Fred Ernst

Gerelateerd

Workshops

Workshops in HUIS Conny Janssen Danst

Lees meer

Meer nieuws

Maker in DANSLOKAAL 12: Bas van der Kruk

Choreografiecursus HOME in Rotterdam

Dansers Kenji & Tommy te gast in Tussen Kunst & Kids